Home Festivalinfo Programma Line Up Deelnemers

SWITCH LANGUAGE

ENGLISH NEDERLANDS

Een nieuwe naam, een nieuwe look - Nieuws - Rotterdam Science Festival

Een nieuwe naam, een nieuwe look

Nog even en dan is het zover: op vrijdag 25 september vindt de 4e editie van Rotterdam Science Festival plaats middenin het hart van Rotterdam. Dé plek waar je je op een leuke en toegankelijke manier op de hoogte laat brengen van de meest recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Verwonder, proef en raak geïntrigeerd, discussieer en raak geïnspireerd!

What’s new?
Misschien was het je al opgevallen, maar Rotterdam Science Festival is de nieuwe naam voor het - bij Rotterdammers welbekende - ‘New Horizons Festival’. De naam is gewijzigd, omdat we vanaf 2015 nog nadrukkelijker de brug willen slaan tussen wetenschap en het publiek, vooral nieuwsgierige Rotterdammers. De nieuwe naam, Rotterdam Science Festival, maakt in één klap helder waar het om gaat en is lekker makkelijk te onthouden. Naast de nieuwe naam, hebben we een nieuwe look en zijn we van locatie veranderd. Het festival vindt nu plaats in het hart van Rotterdam, bij de Centrale Bibliotheek (hoofdlocatie), De Wereld van Smaak (Markthal), Mart Café (Markthal) en Marktplein Binnenrotte. Ideale locaties, dichtbij het publiek.

Het thema van dit jaar is voeding; een onderwerp waar we in het dagelijks leven vaak mee te maken hebben, maar waarover nog zoveel te ontdekken valt door middel van colleges en interactieve science cafés, proeverijen, debatten en demonstraties. Meld je snel aan voor de onderdelen waarin jij geïnteresseerd bent, want vol = vol! Op deze nieuwe website vind je het volledige programma en de line-up, achtergrondinformatie over de deelnemers en wetenschappers en praktische informatie over het festival.

Partners