Home Festivalinfo Programma Line Up Deelnemers

SWITCH LANGUAGE

ENGLISH NEDERLANDS

Voedselverspilling: Wat is jouw voedselafdruk? - Line up - Rotterdam Science Festival

Voedselverspilling: Wat is jouw voedselafdruk?

“Tot hier en niet verder!” Wij zijn verbaal prima in staat om onze grenzen aan te geven. Onze aarde kan dat niet, maar als zij een mond had gehad, dan had het geschreeuwd naar ons Nederlanders! Wist jij namelijk dat de Nederlander 2 keer meer eet dan het milieu per persoon aankan? Niet getreurd: daar kun je wat aan doen, te beginnen op Rotterdam Science Festival. Tijdens het college van Corné van Dooren maak je kennis met de ‘voedselafdruk’; een handige tool die inzicht geeft in hoe jouw voedselkeuze impact heeft op het milieu. Daarnaast ontvang je persoonlijke verbetertips en krijg je info over het watergebruik en broeikasgaseffect bij de productie van jouw eten. Gezond en duurzaam eten gaan daarbij hand in hand: alle tips die je krijgt komen dus niet alleen ten goede aan het milieu, maar zijn ook van belang voor jouw eigen lichaam!

Wil je duurzaam koken direct in de praktijk gaan brengen? Kom dan ook naar de aansluitende workshop ‘No waste cooking, make your own specialty’ en leer hoe je van overgebleven groenten een heerlijke saus maakt!

Type Event

College (NED)

Deelnemer

Corné van Dooren

Tijdstip

17.00 - 18.00 uur

Locatie

De Wereld van Smaak (Markthal)

Partners